Biljartclub

Kontakt kent ook een biljartclubje. Dit is ontstaan door de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van de Provinciale Waterstaat in 1981. Een van de sportactiviteiten was toen ook een biljarttoernooi.

Biljarten

Vooral onder impuls van Leen Wessels, Jan de Jonge en Theo van Zandbergen is toen het idee ontstaan om in een clubje 1x per maand te biljarten in de kantine van de Badmintonhal in Haarlem waar 2 biljarts staan.
In de loop der jaren is de samenstelling uiteraard regelmatig veranderd. Maar nog steeds wordt er in de wintermaanden op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gespeeld in Denk- en Biljartsportcentrum ’t Spaerne, Spaarndamseweg 416 in Haarlem-Noord.

Ieder op zijn eigen niveau.

Het clubje bestaat momenteel ut 8 leden. Voor het komend seizoen kunnen wij nieuwe leden gebruiken, mede omdat op deze locatie meerdere biljarts beschikbaar zijn. Ieder lid van Kontakt kan meedoen en er deel van uitmaken. Het nieuwe seizoen start in september.

Ook het afgelopen seizoen is er met man en macht en keu en krijt gestreden in de biljartcompetitie. De uitslag is als volgt.

  • 1e prijs: Luit de Vries, 19 punten uit 13 wedstrijden
  • 2e prijs: Freek Bosschers, 16 punten uit 13 wedstrijden
  • 3e prijs: Frans Terwijn, 12 punten uit 10 wedstrijden

Moyenneprijs: Frank Geradts, 105%

Serieprijs: Willem Moolenaar 37,50% (serie van 3 van de te maken 8)

Gefeliciteerd heren!

Voor meer informatie over deze activiteit kun je desgewenst contact opnemen met Freek Bosschers, e-mail f.bosschers@hccnet.nl.

Freek Bosschers
Freek Bosschers