Dagtrip Leuven (Be) 18 mei 2019

(27 mei 2019)

Op zaterdag 18 mei ging bus vanaf de Haarlemse IJsbaan met 37 enthousiaste collega’s naar Leuven in België.

Waar het onderweg  nog wat heiig was, kwam bij aankomst in Leuven de zon tevoorschijn en zorgde voor een prachtige warme dag. Een stad die minder groot, druk en toeristisch dan Brussel en Antwerpen is, maar zeer zeker niet minder mooi is.

Wat een mooie stad met een prachtig historisch stadhuis, mooie kerken, werelds grootste brouwerij en een universiteit. Maar ook een overvloed aan pleinen, mooie winkelstraten en de wat kleinere idyllische straatjes met bijzondere winkeltjes met superleuke spulletjes. Wat een verrassing deze stad. Voor ieder wat wils. Waar menig collega’s een musea bezocht, zich liet rondrijden met het treintje, of ging shoppen, brachten andere collega’s heerlijk de middag door op de Grote Markt. Voordat de bus weer richting huis ging was er in de stad waar de foodies dol op zijn, meer dan gelegenheid om nog te genieten van de heerlijke specialiteiten op één van de vele terrasjes of in de pittoreske restaurantjes die Leuven rijk is.

Even voor middennacht arriveerde de bus weer in Haarlem en kwam er een einde aan een leuke geslaagde dag. Dat we Leuven nog een keer zullen bezoeken de komende jaren, dat staat vast!!

 

Uitgelicht