Dagtrip Brugge, 13 oktober 2018

(15 oktober 2018)

Je moet er wat voor over hebben, maar dan héb je ook wat! Brugge is immers niet naast de deur maar dat vergeet je snel als je daar eenmaal rondwandelt. En geen klacht over de reis want we zaten in een comfortabele bus en al babbelend is zo’n reis dan een peulenschil.

Wát heeft Brugge een prachtig historisch centrum! En dan is het ze voor de shopliefhebber (moi) ook nog gelukt om een paar heerlijke winkels daar tussen te plaatsen.  Mc Donalds zit daar zelfs in 1 van de mooiste historische winkelpanden en ik heb uit betrouwbare bron (de gids op onze fietskoets, daarover later meer) vernomen dat de gemeente dat nog wel heeft aangevochten maar die strijd heeft verloren. Meer van dat soort rechtszaken trouwens dus als 1 van onze juristen zin heeft om naar Brugge te verhuizen?

Brugge

Het historisch centrum barst van het moois maar ook van de toeristen. Daar moet je wel even doorheen prikken. Het heeft ook wel weer wat, al die nationaliteiten en mij hindert het niet maar het was wel héél druk. Weer uit diezelfde betrouwbare bron: doordeweeks in januari en februari schijnt het rustiger te zijn. Maar of je dan net als wij nu met zonder jas kunt lopen (het was 25 graden!) valt te bezien. Enfin, het zal Brugge niet minder mooi maken.

Brugge

Die fietskoets ga ik je, voor welke periode dan ook, niet aanraden. Op die ruige straat en met onze – ruige? – chauffeur en dan ál die wandelaars die overal naar kijken behalve naar het verkeer: ga maar gewoon lekker wandelen.

Brugge

Ik weet nu hoe keizerin Sissi zo slank bleef, je krijgt daarna geen hap meer door je keel, als ware het alsof je heel Walibi in 2 uur hebt gedaan.  We hebben wél ons Vlaams flink bij kunnen spijkeren want onze chauffeur vertelde aan één stuk door (makkie want die fiets bleek een soort scooter).  Het was ook gewoon een luie actie natuurlijk, we wilden even zitten en toch niks missen.

Brugge

Volgegeten en –gedronken en weer met ons hele gezelschap compleet (er was gelukkig niemand ‘verloren gelopen’) vertrokken we iets voor 21 uur richting Haarlem. Die rit was het aanzienlijk stiller in de bus ;-)

Brugge
(Overzicht wat Agnes W. gemiddeld wegdrinkt tijdens een dagtripje)

Dankzij Linde Wild die dit voor/met PV Kontakt organiseerde, kunnen we weer een geslaagde dagtrip aan onze uitstapjes toevoegen en we gaan nu snel nadenken over een nieuwe bestemming in 2019!

Linda v.d. Nieuwendijk

Uitgelicht