19 april Mountainbiken in Schoorl

Op de fiets door de modder en het zand
PV Kontakt organiseert op vrijdag 19 april een middag mountainbiken op het MTB parcours van Schoorl. De route is ca.14,5 km lang en gaat door de prachtige bosrijke omgeving en duingebieden.

Je dient om 13.00 uur bij fietsverhuur aanwezig te zijn. Om 13:30 vertrekken we op de fiets richting het startpunt. Bij het startpunt zullen we ons na een korte uitleg opdelen in twee groepen met een collega als begeleider.

Eén groep voor de wat minder ervaren/getrainde rijders welke de route 1x rijden (14,5 km) en een (meer ervaren) groep welke de route 2x zal rijden (29km, op wat hoger tempo). Het parcours heeft wat uitdagende stukken, daarom is deze activiteit niet geschikt voor de beginnende fietser. Heb je al wel ervaring op de racefiets, dan denken wij dat je prima mee kunt!

Belangrijke informatie

Aanmelden vóór 3 april. Je kunt kosteloos meefietsen. 
Alleen zijn er kosten verbonden aan de fietsverhuur (incl. helm/bidon).
Bij je inschrijving graag aangeven in welke groep (1x of 2x) je wilt deelnemen en of je een eigen fiets meebrengt of een fiets huurt (je ontvangt de link naar de fietsverhuur na aanmelding).

Het dragen van een helm is verplicht en een bidon met drinken meenemen is verstandig. Na afloop van de tocht delen we de stoere verhalen met elkaar onder het genot van een drankje.

Route informatie

Mountainbike route

De mountainbikeroute Schoorl is in 1996 uitgezet langs de mooiste plekken in het duin. In de Schoorlse Duinen slinger je dwars door een gevarieerd duinbos. De route kent hier veel hoogteverschillen. Venijnige klimmetjes en uitdagende afdalingen volgen elkaar snel op. Later gaat dit over in een open duinlandschap, de wind heeft hier vrij spel. Na het duinlandschap duikt de route weer de bossen in. De route gaat ongeveer 560 meter over het gewone fietspad (je bent hier gewoon fietser, pas je snelheid en rijgedrag dus aan).

Na het passeren van de kleine zandverstuiving De Bokkenweide, waar je gratis fris duinwater kan tappen, slinger je naar het hoogste punt van de route: De Schoorlse Nok. Dit is één van de hoogste duinen van Schoorl, en zelfs van Nederland. Je staat dan 48 meter boven NAP. Zelfs voor de ervaren biker is deze klim behoorlijk afzien. Na deze afmattende klim volgt de 'gevaarlijk(st)e afdaling' van de route. Let op: deze is steil en lang.

Hoogteprofiel